nl fr

Volle pivoterende binnendeuren

Pivoterende deuren op maat
 

Innovatieve pivotdeuren die moeiteloos een design statement in uw interieur creëren.
 

Room Dividers
 

Het unieke "Room Divider" concept beschikt standaard over verborgen scharnieren met ingebouwde comfortsluiting. De comfortsluiting werkt actief in beide draairichtingen en laat de deur naar wens 90°, 180° of 360° openen. De scharnieren maken het mogelijk om een tot wel 150 kg zware deur vederlicht te bedienen.
 

Pivotscharnieren zonder inbouwdelen in de vloer
 

De compacte bevestiging van de onzichtbare pivotscharnieren gebeurt bovenop de vloer, zonder vloerveer of inbouwelementen. De minimale lokale vloerverankering 4.5 cm diep laat montage op elke vloeropbouw toe.

Er is zeer veel aandacht aan montage en gebruiksvriendelijkheid besteed in het ontwikkelingsproces, zodat de pivoterende deur zowel in nieuwbouw als renovatie toegepast kan worden, ongeacht de vloeropbouw! De onzichtbare scharnieren zitten volledig in het deurblad geïntegreerd waardoor op de vloer nagenoeg niets zichtbaar is.
 

Room Divider awards:
 

  • - Schrijnwerk Award 2014
  • - Reddot Award 2015
  • - AZ Awards 2016
  • - Architizer Award 2016
  • - IF Design Award 2017
 

Excentrisch of centraal?
 

Deze pivot scharnieren zijn ontwikkeld om zowel excentrisch als centraal gebruikt te worden. Er is een kleine en grote versie van de scharnier. De kleine versie is ontworpen voor deuren tot maximaal 1250 mm breedte en wordt op 90 of 130 mm op de vloer bevestigd. Bij bredere deuren kan de pivot positie naar keuze op 1/3 of centraal geplaatst worden.
 

Onderhoudsvriendelijk deurblad


Het deurblad is een vlak, strak, stabiel sandwichpaneel met een totaaldikte van 48 mm. Als basisframe wordt een geanodiseerd aluminium kokerprofiel aangewend, dat tevens de optische en beschermende omranding van het deurblad vormt. Hierin komt een kern van 41 mm PU hardschuim, waarop aan weerszijden 3 mm Resopal Massiv wordt verlijmd. Het aluminium kokerprofiel werkt als enveloppe voor het sandwichgeheel, en beschermt de randen van de Volkern plaat tegen zijdelings aanstoten en indringend of opstijgend vocht.
 

De binnendeuren zijn onderhoudsvrij en kras- en stootbestendig. De geselecteerde Resopal Massiv volkern collectie bevat een ruim aantal kleuren en woodprints. Volkern is onderhoud- en schildervrij, krasbestendig, chemisch resistent, en kleurvast.
 

Alle pivoterende volle deuren worden op maat vervaardigd en de maximale deurpaneel afmeting is 3050 x 2000 mm. Vanaf 1320 mm breedte worden 2 deurbladen aan elkaar gekoppeld om grotere panelen te creëeren. In dat geval is er een verticale naad zichtbaar.


Hebt u interesse in deze volle pivoterende binnendeuren? Neem dan nog vandaag contact op of breng ons een bezoek ( Private Shopping  ) !

« Terug naar overzicht